VUČIĆ NA PRIJEMU "SERBIA BEYOND FUTURE" U SEDIŠTU UN: Srbija želi da prednjači i u tehnologijama poput veštačke inteligencije i biotehnologi

Novosti online

27. 09. 2024. u 00:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prijemu "Serbia Beyond Future" u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama.

ВУЧИЋ НА ПРИЈЕМУ SERBIA BEYOND FUTURE У СЕДИШТУ УН:  Србија жели да предњачи и у технологијама попут вештачке интелигенције и биотехнологи

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Dozvolite da vam poželim dobrodošlicu. Želeo sam da vam zahvalim što ste došli ovde - kaže predsednik i dodaje:  - Verujem da je važno da večeras govorimo o nečemu važnom i lepom, o nečemu što pripada budućnosti, a to je razvoj jedne zemlje sa Zapadnog Balkana, a to je Srbija. Očigledno je da su sve oči sve više i više uprte u tehnološki razvoj i inovacije kao glavnim alatkama da se ostvari blagostanje. Kao zemlja sa najbrže rastućom ekonomijom i sa informacionim tehnologijama, Srbija želi da prednjači i u tehnologijama poput veštačke inteligencije i biotehnologije, a mi nismo velika sila već mala zemlja koja pokušava da uskoči u pravi voz i koji je na pravoj pruzi. Presedavajući globalnim partnerstvom veštačke inteligencije Srbija će stremiti da poveže sve donosioce odluka sa ciljem da se proširi koordinacija i saranja radi postizanja rešenja.

Predsednik je najavio Samit koji će se održati u Beogradu i rekao da smo ponosni na naša dostignuća i da očekujemo da BIO4 kampus bude jedinstven u svetu.

 - Srbija je pobedila na konkursu za organizaciju Ekspa 2027, sa temom igraj za čovečanstvo - podsetio je Vučić.

Kaže da očekuje sve zemlje da učestvuju na Ekspo koji će biti održan u Beogradu.

Podsetimo, predsednik Vučić je ranije rekao da će biti na prijemu „Serbia Beyond Future“ u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri UN, gde će pored njega govoriti i Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

- Stiće najmanje 15 ministara spoljnih poslova, mislim da to niko još nije organizovao. Imaćemo iz mnogo različitih zemalja, ali i 15-16 ministara nije mala stvar. Nadamo se još više, doći će i Peter Sijarto i iz Emirata i mnogi drugi. Ono što mi možemo da uradimo u Ujedinjenim nacijama retko ko može - ocenio je ranije Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!