ЛОНЧАР: Бразилски сој није регистован у Србији, али питање је сата када ће да се појави
МИНИСТАР здравља Златибор Лончар напоменуо је да бразилски сој корона врируса још није регистрован у Србији, али да, с обзиром на то да се појавио у Европи, може да пуде питање и сати када ће да буде регистрован код нас.
- Бразилски сој није регистрован у Србији, али ако је у Европи може да буде питање сати док га не региструјемо. Једини начин да се спрече нови сојеви је широка вакцинација. То је решење за све. Засад све вакцине доказано делују на све мутације и дају заштиту - рекао је Лончар у гостовању на РТС.
Он додаје да је корона вирус нешто што се мења из дана у дан, али и да апели на становништво дају резултат. Истиче да Србија има и довљно вакцина и довољну заинтересованост за вакцинацију и напомиње да "тренутно немамо потребу да уводимо обавезну вакцинацију".
Препоручујемо
МИНИСТАР ЛОНЧАР АПЕЛОВАО НА ГРАЂАНЕ: Немојте да за Ускрс прокоцкамо постигнуто
13. 04. 2021. у 23:11
СВЕ ВИШЕ ТЕЖИХ ПАЦИЈЕНАТА Лончар: Били смо принуђени да увеземо кисеоник
07. 04. 2021. у 14:24
ЛОНЧАР САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија није више у врху по броју новооболелих од короне
13. 04. 2021. у 21:43
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (1)