
БЕЗ МИКСЕРА И КОМПЛИКАЦИЈА: Старински рецепт - проја са празилуком (ВИДЕО)
СОЧНА изнутра, хрскава споља, а празилук и фета јој дају посебан шмек. Идеална је као доручак, ужина или лагана вечера.
20. 06. 2025. у 07:00

СТАРИНСКО ЈЕЛО КОЈЕ И ДАНАС ОБОЖАВАМО: Печени кромпир са кобасицама
КЛАСИК домаће кухиње, доведен до савршенства да буде за свачији џеп и да је укусно пре свега!
07. 06. 2025. у 11:00

МЕКАНЕ И МИРИСНЕ: Принцес крофне, кремаста посластица која подсећа на детињство (ВИДЕО)
ДЕСЕРТ из бакине кухиње који буди носталгију на детињство, најбоље одмах ставите дуплу меру.
02. 06. 2025. у 09:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА БАКИН КОЛАЧ: Тајна је у једном састојку који сви забораве да ставе у тесто
СТАРИНСКИ рецепт за бакин колач који може да се једе у било које доба дана.
01. 06. 2025. у 11:00

РУЧАК СА КОЈИМ НЕМА ГРЕШКЕ: Златни класик из рерне, батаци са кромпиром и белим луком (ВИДЕО)
СОЧНИ батаци и карабатаци печени са ароматичним зачинима, белим луком и златно-смеђим кромпиром.
01. 06. 2025. у 09:00

СПАСОВДАНСКА ЦИЦВАРА: Рецепт који се преноси с колена на колено (ВИДЕО)
ЈЕДНОСТАВНО јело богатог укуса неизоставно је на празничној трпези.
29. 05. 2025. у 08:30

МЕКАН И МИРИСАН: Брзи колач са јабукама, као из бакине кухиње
ОВАЈ колач са јабукама је прави класик који увек успева.
25. 05. 2025. у 11:30

СОЧАН И СЛАСАН, ПРАВИ РАЈ ЗА НЕПЦА: Домаћи бурек са сиром
РЕЦЕПТ са којим нема грешке, за доручак који се памти.
23. 05. 2025. у 07:00

КАЖУ ДА ЈЕ ОВО ЈЕДИНИ РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ СРПСКУ ПРОЈУ: Без јаја, јогурта и сира
СТАВЉА се свињска маст, али уколико постите можете ставити уље као замену.
22. 05. 2025. у 07:00

ЗА ЈУТРО КОЈЕ СЕ ПАМТИ: Сочне кнедле са џемом
Десерт из бакине кухиње који се не одбија!
19. 05. 2025. у 09:00

ПРАВА ГОЗБА ИЗ ЈЕДНЕ ТЕПСИЈЕ: Маринирано пилеће месо са поврћем у ароматичном сосу (ВИДЕО)
АРОМАТИЧАН сос и мекано пилеће месо из рерне.
14. 05. 2025. у 16:00

БОЉИ НЕГО ИЗ ПЕКАРЕ: Рецепт за домаће ђевреке
УКОЛИКО сте љубитељ домаћих пецива, испробајте и овај рецепт за најбољи ђеврек.
13. 05. 2025. у 19:00

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Старински колач са вишњама, који сви волимо
Рецепата је безброј за овај колач, а ми смо се определили за најједноставнији, успева свима, а укус је невероватан.
26. 04. 2025. у 11:30

ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Кифлице са пивом, идеалне су за све прилике, од доручка до ужине уз кафу
Ове кифлице са пивом су брзо и лако за припрему, а резултат је мекана и укусна посластица које ће вам сигурно пријати. Пиво у рецепту даје посебан укус и помаже у постизању савршене текстуре теста.
24. 04. 2025. у 14:30

КОЛАЧИ СА НАЈСЛАЂИМ ИМЕНОМ НА СВЕТУ: Медењаци, баш као што су га правиле и наше баке
Традиционални колачићи које сви воле, а имају и дебелог разглога за то.
22. 04. 2025. у 16:00

ХРСКАВЕ ХЕРОВКЕ: Рецепт за најлепши старински словачки колач од 2 састојка
Херовке су традиционални словачки колачи који се припремају од једноставних састојака попут жуманаца и брашна.
15. 04. 2025. у 16:00

НАЈЛЕПША ПОСЛАСТИЦА НАШИХ БАКА: Посна штрудла са орасима
Мирисна посластица освојиће вас од првог залогаја.
13. 04. 2025. у 13:00

ПРИРОДНО ДО НАЈЛЕПШИХ БОЈА: Четири методе за фарбање црвених јаја - Испашће вам најбоља
Фарбање ускршњих јаја један је од најлепших и најстаријих обичаја у вези са Васкрсом.
11. 04. 2025. у 10:00

КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋА МАСТ: Која сваком јелу даје посебан шмек
Шмалц (Schmaltz) је маст која се прави од пилеће или ћуреће масноће, као и од кожице.
09. 04. 2025. у 10:00

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНЕ МИНИ КРОФНЕ: Брзо се спремају, а још брже поједу
Крофнице од банана се праве јако брзо, а потребно вам је свега пар састојака.
07. 04. 2025. у 11:30

ПЕТ ТРИКОВА ЗА САВРШЕНЕ ПРЖЕНИЦЕ: Сваки пут ће вам испасти феноменално, уживаћете у њиховом укусу
Прженице већина људи воли, толико да је то вероватно најчешће припремани оброк. Пуног су укуса, могу да се комбинују уз разне намазе, па чак и носе на посао, излете..а да би биле ваздушасте и укусне ови трикови искусних домаћица ће помоћи.
07. 04. 2025. у 07:00

ВРЋЕНИ КРОМПИР: Српско јело наших бака
Ово је традиционални српски специјалитет који је одличан оброк у време поста.
04. 04. 2025. у 13:00

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА НАДЛАЦКЕ: За доручак, вечеру, слане, или слатке - посластица сачувана од заборава
Ако сте одрасли у Војводини, онда сте вероватно чули за надлацке.
03. 04. 2025. у 10:00

ДОМАЋА ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА: Укус који осваја на први залогај
Домаћа проја са тиквицама за ужину или вечеру је јело које се брзо прави и које ће се свидети свима.
01. 04. 2025. у 07:00