ИСТРАЖИВАЊЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА: Млади у пандемији раде много више
УЧЕШЋЕ младих који су пре епидемије радили краће од 40 сати сада је повећано са 19,3 одсто на 45,5 процената. Трећина њих ради у приватном сектору, а када је реч о обиму посла, пандемија је обим посла смањила за око 47 одсто, показала је онлајн анкета у организацији Савеза самосталних синдиката Србије, која је недавно спроведена у којој је учествовало 448 радника испитаника из шест земаља некадашње Југославије.
У прва три месеца ове године 48.082 незапослене особе са евиденције Националне службе за запошљавање добилe су посао, што je у односу на исти период лане повећање за 3,5 одсто.
Позитиван тренд примећен је, кажу у НСЗ-у, највише међу младима до 30 година и особама са средњим нивоом образовања. Ипак, статистика и даље показује да петину свих незапослених у земљи чине управо млади.
Истраживање потврђује да чак 62 одсто омладинаца не ради у струци, што довољно говори о неусклађености тржишта рада са образовним системом. Свака четврта млада особа сматра да на тржишту рада не постоји потреба за њиховим знањем и дипломом, а највећи број њих спреман је да се одрекне својих професионалних снова и преквалификује се.
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)