РАД ОД КУЋЕ ПРОДУКТИВНИЈИ И БЕЗ СТРЕСА: Немачка студија показала да запосленима прија посао ван канцеларије
РАД од куће током корона кризе већина радника сматра позитивним, показала је једна немачка студија, коју је за здравствену осигуравајућу кућу ДАК урадио институт Форца и ИГЕС.
Оцена је да се запослени ређе налазе под стресом и продуктивнији су. Пре пандемије под стресом је било 21 одсто људи, а сада око 15 процената.Међу онима који раде од куће, чак 56 одсто је нагласило да су сада продуктивнији, него док су радили у канцеларији. Такође, две тећине испитаника каже да су на овај начин боље ускладили рад и родитељство, а за њих је и позитиван помак тај што не губе време на пут до посла. Због тога је 77 процената истакло да би овакав вид рада требало оставити и после короне.
Међутим, постоје и негативни аспекти, тврде аутори студије, а то је пре свега немогућност да се направи јасно одвајање приватног и пословног живота и то посебно међу запосленима од 18 до 29 година. За три четвртине испитаника негативно је и сто се не виђају редовно са колегама.
Владајућа Социјалдемократска партија Немачке најавила је и да ће ускоро покренути иницијативу да се законски регулише рад од куће.
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)