РОНИОЦИ У АКЦИЈИ: Како изгледа редовни тренинг и обука припадниика Речне флотиле у зимским условима (ФОТО)
НА ДЕЛУ Дунава код Новог Сада ове недеље се реализује редовни тренаж и кондициона обука ронилаца Речне флотиле у зимским условима.
Тренаж и обука се реализују ради одржавања високог нивоа оспособљености, који обезбеђује захтевану готовост ронилаца за обављање сложених ронилачких задатака на рекама, каналима и језерима у свим временским условима.
Програмом обуке је предвиђено кондицирање у хипербаричној барокомори, а потом и садржаји обуке ронилаца на реци који обухватају увежбавање поступака приликом зарона, претраживања речног дна, прегледа подводног дела трупа брода, као и у случају инцидената под водом који захтевају спасавање и хитан транспорт унесрећених.
Велики број сложених задатака које обављају рониоци у Војсци Србије, од подводног минирања и испитивања наоружања до трагања и спасавања у свим временским условима, захтева да се њихова обука одвија током целе године. Зарон у условима смањене видљивости, при веома ниским температурама воде, представља један од највећих изазова за рониоце, због чега је редован тренаж у зимским условима незаобилазан део обуке.
Препоручујемо
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (1)