ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ПРОЈЕКАТА: Технолошка и научна сарадња Србије и Француске
РОК за пријављивање пројеката на Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Србије и Француске у оквиру програма „Павле Савић" 2025-2026 продужен је до 29. августа.

Foto: Shutterstock
Резултати конкурса биће објављени почетком јануара следеће године, реализација ће почети, такође, у јануару док је крај предвиђен за 31. децембар 2026. године.
Иначе, позиви за подношење пријава за овај програм објављује се сваке друге године. Надлежне установе двеју земаља се састају, наизменично у Србији и у Француској, да би размотриле мишљења и заједно одлучиле о подршци коју ће дати изабраним пројектима. Осим квалитета самог пројекта и комплементарности истраживачких тимова, активно учешће и мобилност „истраживача на почетку каријере”, нарочито доктораната и постдоктораната, представља један од главних критеријума селекције.
Предност код избора ће имати нови предлози пројеката и нови пројектни тимови који нису били финансирани у претходним циклусима (2020-2022 и 2023-2024).

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

РЕЦЕПТ ИМА 3 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА: Ову питу од јабука из 1894. године некада су сматрали најбољим слаткишем на свету!
УПРКОС томе што им нису били доступни миксери и разни састојци који нас данас чекају на сваком кораку, у прошлости су се људи довијали и успевали да припреме сласне десерте који се памте и данас.
03. 06. 2025. у 13:25
Коментари (0)