ЗВУЧИ ШАШАВО, АЛИ РАДИ: Неуобичајено коришћење микроталасне
Већина нас микроталасну рерну користи само за подгревање, евентуално за одмрзавање јела, мада она пружа још бројних могућности употребе.

Фото Shutterstock
Једно од њих је и кување на пари, које ћете постићи тако што ћете поврће опрати и оставити врло мало воде у посуди у којој се налази, па га убацити у микроталасну и укључити је на средње јаку температуру.
У просеку је потребно пет минута да би и најтврђе поврће, попут шаргарепе, било скувано на пари, а само два минута за броколи, прокље и карфиол.
Још један мање познат начин употребе микроталасне је за омекшавање, односно печење лука, и црног и белог.
Важи за обе врсте - ољуштите их и одсеците врхове главица (ченова), ставите у посуду, прелијте мешавином две кашике воде, кашичицом маслиновог уља и мало соли, па пеците осам минута на средњој температури.
Препоручујемо

ТРЕНДОВИ У УРЕЂЕЊУ: Необични тушеви у купатилу - Уживање под слапом задовољства (ФОТО)
24. 07. 2024. у 11:00

МЕД И АСПИРИН ЧИНЕ ЧУДА: Омекшајте испуцале пете природним састојцима
18. 07. 2024. у 08:15

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)