ЗВУЧИ ШАШАВО, АЛИ РАДИ: Неуобичајено коришћење микроталасне
Већина нас микроталасну рерну користи само за подгревање, евентуално за одмрзавање јела, мада она пружа још бројних могућности употребе.
Фото Shutterstock
Једно од њих је и кување на пари, које ћете постићи тако што ћете поврће опрати и оставити врло мало воде у посуди у којој се налази, па га убацити у микроталасну и укључити је на средње јаку температуру.
У просеку је потребно пет минута да би и најтврђе поврће, попут шаргарепе, било скувано на пари, а само два минута за броколи, прокље и карфиол.
Још један мање познат начин употребе микроталасне је за омекшавање, односно печење лука, и црног и белог.
Важи за обе врсте - ољуштите их и одсеците врхове главица (ченова), ставите у посуду, прелијте мешавином две кашике воде, кашичицом маслиновог уља и мало соли, па пеците осам минута на средњој температури.
Препоручујемо
ТРЕНДОВИ У УРЕЂЕЊУ: Необични тушеви у купатилу - Уживање под слапом задовољства (ФОТО)
24. 07. 2024. у 11:00
МЕД И АСПИРИН ЧИНЕ ЧУДА: Омекшајте испуцале пете природним састојцима
18. 07. 2024. у 08:15
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ОРБАНА: Ситуација је опасна, Европа је на прагу рата
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је данас да је ситуација опасна и да је Европа на прагу рата.
15. 11. 2025. у 18:52
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
Полиција улетела на свадбу, ХАПСИ МЛАДУ - а тек објашњење! Ово је ЛУДНИЦА (ВИДЕО)
ЧАК и на најлепшим свадбама понекад се десе непредвиђене ситуације, ситне грешке или чак већи инциденти.
14. 11. 2025. у 16:23
Коментари (0)