ДОМАЋЕ ЋУФТЕ: Богат ручак за 500 грама меса
Месо сједините са јајетом, па додајте ситно исецкани црни и изгњечен бели лук, соду бикарбону, со, бибер и биљни зачин.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Оставите да одстоји 20 минута, па од смесе обликујте лоптице и уваљајте сваку у презле. Ставите ћуфте да се прже у загрејаном уљу. Пред крај пржења налијте сок од парадајза, па оставите да се ћуфте крчкају на тихој ватри десетак минута.
Потребно је:
- 500 г млевеног меса
- 5 ченова белог лука
- главица црног лука
- јаје
- 3 кашике презли
- 2 дл сока од парадајза
- со, бибер
- суви биљни зачин
- першун
- кашичица соде бикарбоне
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)