УЗ ОВАЈ РЕЦЕПТ НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ: Умесите најукуснију погачу (ВИДЕО)
ПРАВА домаћа погача

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic
Направите традиционалну погачу чији ће вас укус одушевити.
Домаћа погача - састојци:
800 гр брашна
500 мл млека
1 јаје
50 мл маслиновог уља
20 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
За премаз:
1 жуманце
кашика млека
мало уља
семенке, крупна со
Домаћа погача - припрема:
Растопити квасац у млаком млеку, додати шећер да запени. Додати јаје, уље и мало жицом умутити. Додати остатак млека, брашно по мало и со. Мешати варјачом, излупати тесто.
Додати све брашно и замесити глатко тесто, покрити фолијом и крпом да одмори 30 мин на собној температури..
Тесто изврнути на сто који сте мало намазали уљем. Исећи га на 4 једнака дела и једно мање. Лоптице направити руком и покрити још мало.

Фото: Приватна архива
Веће лопте развити у квадрат исећи по средини на траке не сасвим до краја. Одозго увијати у кифлу и савити у круг. У средину ставити мале лоптице од теста.
Ређати у округли плех 28 цм пречника који сте подмазати уљем. Погачу одморити па је премазати са жуманцетом у који сте ставим кашику млека и мало маслиновог уља. Посути сусамом и крупбном сољу. Пећи на 180 степени 50-60 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО)
11. 03. 2023. у 17:36

ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 15:00

КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 12:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)