ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)

КОЛАЧ ТОРТА коју су правиле наше баке фантастична је посластица

ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Уколико сте у потрази за новим рецептима имамо једну стару посластицу коју ће волети сви укућани.

Потребно је:

За бисквит:

  • 150 г шећера (може мање)
  • 100 г маслаца
  • 150 г млевених ораха
  • 50 г брашна
  • 4 беланца

За жути део потребно:

  • 4 жуманца
  • 100 г шећера у праху
  • 2 ванилин шећера

За крем је потребно:

  • 100 мл млека
  • 1 кашика шећера
  • 50 г маслаца
  • 100 г чоколаде
  • 2 ванилин шећера (треба 100 г шећера)
  • 100 г млевених ораха

Припрема:

Одвојити жуманца у два суда, па умутити омекшан маслац са шећером. Затим додати млевене орахе и брашно.

На крају убацити умућена беланца и измешати. Пећи на 180 степени Ц око 15 мин. Миксером умутити жуманца са шећером, па кад бисквит буде пола печен извадити и прелити жуманцима и вратити у рерну на још сат времена на 100 степени Ц.

Скувати млеко, додати шећер, а потом убацити чоколаду, маслац и млевене орахе. Кад је колач печен распоредити преко жутог дела колача.

Посути сецканим и млевеним орасима. Потпуно охлађен сећи у облику полумесецеа.

Уживајте у прелепој колач торти, која се топи у устима.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТ ДО ПАКЛА ЈЕ ЊЕГОВ Украјинци исмевају смрт папе Фрање на друштвеним мрежама

"ПУТ ДО ПАКЛА ЈЕ ЊЕГОВ" Украјинци исмевају смрт папе Фрање на друштвеним мрежама

ПОСЛАНИЦА Врховне раде Украјине Марјана Безугла објавила је на свом Телеграм каналу подругљиве коментаре Украјинаца поводом смрти папе Фрање, због његовог неутралног става према Русији.

22. 04. 2025. у 07:59

Коментари (0)

ФОЛКЕР ХИТНО ХОСПИТАЛИЗОВАН: Слошило му се синоћ на наступу - још је у болници