РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)
МЕКОМ ПЕЦИВУ не може одолети нико, а данашњи рецепт из Бакине кухиње пробудиће сва чула.
Foto: Bakina kuhinja
Одлична алтернатива за доручак или вечеру, а ево шта вам је свенеопходно од састојака.
Потребно је:
- 300 мл. млека
- 550-600 брашна
- 15 гр квасца
- 1 јаје
- 3 кашике уља
- 1 кашика маслаца
- 1 кашичице шећера
- 200 гр сира
- 1 кашика киселе павлаке
- 100 гр шунке
Припрема:
У млако млеко измрвити квасац додати шећер додати јаје брашно и уље и замесити мекше тесто и покрити да порасте.
У чинију издробити сир додати кашику павлаке па изједначити. Тесто развити 2 цм дебљине па га благо премазати маслацем пресавити као лиснато тесто па развити тесто пола цм дебљине.
Сећи квадрате 10 цм величине. У средину ставити надев сира и мало шунке. Спојити врхове теста на средину.
Премазати жуманцетом и посути сусамом. пећи на 180 степени Ц око 25- 30 минута да лепо порумене.
Препоручујемо
УКУСНЕ ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
24. 06. 2023. у 07:00
КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)
22. 06. 2023. у 22:56
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА АЉОША ВУЧКОВИЋ Глумица објавила снимак из позоришта: "Велики и добри наш!"
ГЛУМИЦА Драгана Мићаловић дирнула је пратиоце објавом на друштвеним мрежама, где је поделила емотиван снимак легендарног глумца Аљоше Вучковића из позоришта. На видеу се види како глумац пева на сцени.
28. 12. 2025. у 08:48
Коментари (0)