РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Правимо питу са јабукама
БАКИН рецепт за питу са јабукама!

Foto: Bakina kuhinja
Потребно је за тесто:
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- корица лимуна
- 70 мл уља
- 150 гр брашна
- 50 гр гриза
- 1 прашак за пециво
За надев:
- 1 кг мекших јабука
- мало цимета
- 100 гр сувог грожђа
- шећер по жељи за јабуке
Припрема:
Јабуке огулити, па их изрендати, пошећерити и измешати. Оставити да отпусте сок 15 мин, па их ставите у цедиљку да се оцеде.
Додати цимет и суво грожђе. Јаја умутити са шећером додати брашно и гриз са прашком за пециво просејано. Убацити корицу лимуна, уље и све изједначити. Плех 22 цм округли обложити пек папиром, па сипати пола теста и распоредити кашиком, а затим надев јабука.
Прекрити остатком теста и поравнати. Пећи на 200 степени 50 - 60 мин. Пред крај покрити. Посути прах шећером са ванилин шећером Сећи охлађен.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ДАНА – бакини уштипци готови за 10 мин, одличан предлог за доручак
11. 07. 2023. у 12:00

РЕЦЕПТ ЗА ДИЈЕТАЛНИ ХЛЕБ: Потребна су само три састојка (ВИДЕО)
10. 07. 2023. у 07:50

МЕКАНИ КРОАСАНИ ЗА ДОРУЧАК: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)
06. 07. 2023. у 21:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)