ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком
ГУЛАШ са кнедлама и карамелизованим луком врхунски је ручак за целу породицу. Гулаш је "јело на кашику" које су спремале наше баке и мајке.

Фото Shutterstock
Обожаваће га и најмлађе и старије генерације укућана! По традиционалном рецепту, спрема се са говеђим месом, али подједнако је укусан и пилећи гулаш са кнедлама.
Предлог је фантастичан говеђу гулаш са кнедлама. За још бољи укус, у рецепт иде и карамелизован лук.
Потребно:
* 2 кашике уља
* 4 шоље исецканог црног лука
* 1 кашика шећера
* 3 чена белог лука
* 1 кашика млевеног кима
* 6 кашика слатке зачинске паприке
* 1 кашичица туцане паприке
* 2 кашике оригана
* 1 кашичица мајчине душице
* 1 ловоров лист
* 3 капике пасте парадајз соса
* 2 кашике сирћета
* 4 шоље пилећег бујона
* 1,2 кг говедине
* 1 кашичица соли
* 1/4 кашичице млевеног бибера
За кнедле:
* 2 шоље брашна
* 1 кашичица соли
* 3/4 шоље млека
* 2 кашике отопљеног путера
Рецепт за гулаш са кнедлама и карамелизованим луком:
У великом тигању загрејте уља на средњој ватри, па додајте лук и шећер, па пржоте док не порумени и док не добијете карамелизованлук, око 20 минута. Смањите температуру ако приметите да се лук суши. Додајте млевени бели лук и млевени ким, па пржите још 1 минут. Убаците слатку и туцану паприку, а потом и оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Динстајте још 1 минут, док не замирише. Додајте пасту парадајз соса, сирће и пилећи бујон, а са дна тигања остружите препечене комадиће. Говедину исецкану на коцкице и побиберену и посољену додајте након тога, па промешајте и оставите да прокључа гулаш на јакој ватри. Потом смањите ватру на лагану, ставите поклопац и кувајте гулаш док се говедина не распадне. Додајте још соли и бибера уколико је неслано. Почните са прављењем кнедли тако што ћете помешати брашно, прашак за пециво и со, а онда постепено сипати млеко и отопљен путер, уз лагано мешање. Када се гулаш скува, убаците кнедле тако што ћете спуштати кашичице са смесом. Поклопите гулаш са кнедлама и карамелизованим луком и кувајте још 15 минута.
(StvarUkusa)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35

ПОСНА САРМА: Укус ће бити фантастичан - савршено гурманско искуство (ВИДЕО)
06. 12. 2023. у 07:00

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ПЕВАЧ НИЈЕ БИО НА ОЧЕВОЈ САХРАНИ: "Није ме гризла савест"
ПЕВАЧ Раде Лацковић доживео је трагедију која му је потпуно променила живот.
09. 09. 2025. у 11:31
Коментари (0)