ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком
ГУЛАШ са кнедлама и карамелизованим луком врхунски је ручак за целу породицу. Гулаш је "јело на кашику" које су спремале наше баке и мајке.

Фото Shutterstock
Обожаваће га и најмлађе и старије генерације укућана! По традиционалном рецепту, спрема се са говеђим месом, али подједнако је укусан и пилећи гулаш са кнедлама.
Предлог је фантастичан говеђу гулаш са кнедлама. За још бољи укус, у рецепт иде и карамелизован лук.
Потребно:
* 2 кашике уља
* 4 шоље исецканог црног лука
* 1 кашика шећера
* 3 чена белог лука
* 1 кашика млевеног кима
* 6 кашика слатке зачинске паприке
* 1 кашичица туцане паприке
* 2 кашике оригана
* 1 кашичица мајчине душице
* 1 ловоров лист
* 3 капике пасте парадајз соса
* 2 кашике сирћета
* 4 шоље пилећег бујона
* 1,2 кг говедине
* 1 кашичица соли
* 1/4 кашичице млевеног бибера
За кнедле:
* 2 шоље брашна
* 1 кашичица соли
* 3/4 шоље млека
* 2 кашике отопљеног путера
Рецепт за гулаш са кнедлама и карамелизованим луком:
У великом тигању загрејте уља на средњој ватри, па додајте лук и шећер, па пржоте док не порумени и док не добијете карамелизованлук, око 20 минута. Смањите температуру ако приметите да се лук суши. Додајте млевени бели лук и млевени ким, па пржите још 1 минут. Убаците слатку и туцану паприку, а потом и оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Динстајте још 1 минут, док не замирише. Додајте пасту парадајз соса, сирће и пилећи бујон, а са дна тигања остружите препечене комадиће. Говедину исецкану на коцкице и побиберену и посољену додајте након тога, па промешајте и оставите да прокључа гулаш на јакој ватри. Потом смањите ватру на лагану, ставите поклопац и кувајте гулаш док се говедина не распадне. Додајте још соли и бибера уколико је неслано. Почните са прављењем кнедли тако што ћете помешати брашно, прашак за пециво и со, а онда постепено сипати млеко и отопљен путер, уз лагано мешање. Када се гулаш скува, убаците кнедле тако што ћете спуштати кашичице са смесом. Поклопите гулаш са кнедлама и карамелизованим луком и кувајте још 15 минута.
(StvarUkusa)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35

ПОСНА САРМА: Укус ће бити фантастичан - савршено гурманско искуство (ВИДЕО)
06. 12. 2023. у 07:00

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)