ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЂУС НЕОДОЉИВОГ УКУСА: Домаћи сок од поморанџе и лимуна, а спрема се брзо и са мало састојака
УЖИВАЋЕТЕ у свакој капљици овог напитка.
Састојци и припрема:
* 1.5 кг до 2 кг наранџи
* 4 већа лимуна – 800 г шећера
* 3 кесице лимунтуса
* 5 литара воде
За прање воћа: 6 кашикица сода бикарбоне, 3 кашикице соли.
Воће прво натопити у млакој води у коју смо додали сода бикарбону и со. Оставити тако да стоји најдуже 2 сата, затим воће опрати под млазом воде и исећи на мање комаде. Ако у наранџи и лимуну имају кошпице, извадити их да не сметају током мљевења.
Исецкано воће ставити у лонац и налити са 2 литре воде. Ставити да кува све док не прокључа и тада склонити са шпорета.
Сада је потребно све измиксати да се створи кашаста маса.
У измиксане наранџе и лимун додати шећер и лимунтус налити остатак воде и оставити да преноћи или ако сте то радили ујутру, проциједите сок пред вече, бар осам сати да стоји.
Када је дошло време да се процеди узети велику цедиљку, ако имате само ону са великим рупицама требаће вам и једна газа. Све добро процедити и налити у чисте флаше.
Затворити одговарајућим чепом и држати у фрижидеру.
Ако мислите да га нећете попити у року од десетак дана сипајте један део у пластичне флаше и држите у замрзивачу.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)