НАЈУКУСНИЈИ УШТИПЦИ ОД ПОВРЋА И СИРА: Брзи и мекани, савршени за почетак дана
Ако волите да једете уштипке, а ипак бисте да пробате нешто другачије, онда вам предлажемо да испробате и овај рецепт. У тесто додајте разноврсно поврће и сир, а онда их испржите.
Састојци:
- 400 мл млека
- 1 јаје
- 1 паковање сувог квасца
- 1 кашика шећера
- 1,5 кашичице соли
- 540 г брашна
- 150 г купуса
- 1 шаргарепа
- 1 црвена паприка
- 1 зелена паприка
- 1 црни лук
- 1 веза першуна
- 100 г тврдог сира
Припрема:
У посуди помешајте млеко, шећер, суви квасац, јаје и све добро промешајте. Оставите да се активира неких 10 минута, па додајте просејано брашно и умесите тесто. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата.
У тесто додајте рендани купус и шаргарепу, па сједините. Затим додајте сецкану паприку, црни лук и першун. На крају додајте и рендани сир, па све лепо промешајте да се сви састојци добро сједине.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОДОЉИВО САВРШЕНСТВО УКУСА: Гибаница с пршутом, сланином и качкаваљем
10. 03. 2024. у 07:00
ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
29. 02. 2024. у 12:53
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)