МАНЧМЕЛОУ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Посластица коју сви волимо

Новости онлине

18. 04. 2024. у 11:40

Могуће је да направите домаћи манчмелоу коме нико неће одолети.

МАНЧМЕЛОУ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Посластица коју сви волимо

Foto: Shutterstock

Састојци

  • За бисквите:
  • 200 г глатког брашна
  • 1 кашичица какаоа
  • 1 мали прстохват соли
  • 50 г шећера
  • ½ кашичице прашка за пециво
  • ¼ кашичице соде бикарбоне
  • ¼ кашичице цимета
  • 1 јаје
  • 100 г путера
  • За пену од беланаца:
  • 60 мл воде
  • 1 кашика меда (ливада)
  • 160 г шећера                                                                                                                      1 бурбон ванилин шећер
  • 10 г желатина у праху + 2 кашике воде
  • 2 беланца мали
  • 1 прстохват соли
  • За чоколадну глазуру:

    200 г црне чоколаде

    4 кашике уља                                                                                                                                                                                                                                                           

    Припрема:

  • Од састојака за бисквит умесите тесто, формирајте га у лоптицу, умотајте у прозирну фолију и оставите у фрижидеру најмање 1 сат, најбоље преко ноћи. Два листа обложите папиром за печење. Радну површину лагано поспите брашном и охлађено тесто разваљајте веома танко (тесто ће нарасти током печења). Малим округлим калупом исеците тесто на кругове пречника око 4 цм и ставите их на плех. Пеците 8-10 минута на 190 °Ц. Печене кексе охладите. Док се бисквити хладе, припремите мус.    

Помешајте желатин са 2 кашике воде и оставите да набубри (око 10 минута). У шерпи загрејте 60 мл воде, додајте мед, ванилију и 80 г шећера. Кувајте на јакој ватри док не прокључа, а затим смањите ватру и наставите да кувате још кратко док се на површини не створе мехурићи. Када добијете сируп, склоните га са рингле и умешајте припремљени желатин. Док се сируп кува, посолите беланац и умутите га у мек снег, а постепено додајте преостали шећер (80 г) и наставите да миксате. У беланца, уз непрекидно мешање, полако у танком млазу додајте припремљен сируп и мешајте док се све не сједини у чврсту пену. Напуните кесу за пециво смесом од беланаца и исцедите мало смесе на средину сваког колачића. Оставите пуњене колачиће да се осуше на собној температури сат-два.

За глазуру чоколаду исеците на мање комаде, истопите на пари или у микроталасној, па додајте уље и добро промешајте. Умачите један по један колачић у чоколаду и оставите на решетку да се оцеди, а затим пребаците у плех обложен папиром за печење и оставите на хладнијем месту да се чоколада стегне. Послужите охлађене колачиће и уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ! Орбан се хитно јавио из Копенхагена

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".

02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.

02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"

ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.

02. 10. 2025. у 07:20

Коментари (0)

Малишани и ВОДАВОДА Водица заједно на Опленцу