СЛАНИ МАФИНИ СА ЈАЈИМА И СЛАНИНОМ: Доручак који има све што волите
Ваздушасти и богати укусима.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 5 јаја
- 1/3 чаше млека
- со
- бибер
- 1 прут празилука или мало црног лука
- 200 г сецкане сланине или другог меса по жељи
- 100-150 г фете или домаћег сира
Припрема:
У једној чинији умутите јаја као за омлет, додајући мало млека и зачина.
Исецкајте лук на коцкице или колутове, исто тако сир и сланину.
Укључите рерну да се греје на 180 степени.
За то време, танким слојем уља премажите калупе за мафине. Овај корак немојте прескакати, јер је чишћење залепљених мафина прави хаос.
У калупе измешано ставите сир, изабрано поврће и сланиницу.
Преко кашиком додајте јаја, једнако у сваком калупу и слободно можете мало промешати састојке са дна, како би ваши мафин имали богатији укус.
Пеците мафине у загрејаној рерни 15-ак минута.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)