ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
Покажите деци како смо их ми некада јели.

Фото: Printscreen/pinterest
Састојци:
- 3 јаја
- 300 мл млека
- 200 мл киселе воде
- 300 г брашна
- прстохват соли
- 1/2 кашичице шећера
- На врх ножа прашка за пециво
- 3 кашике уља
- За фил:
- 18 кашика млевених ораха
- 12 кашика шешера
- 700 мл млека
Припрема:
Умутити јаја пенасто, додати млеко, воду и лагано промешати. Додати прстохват соли, шећер, прашак за пециво и уље и промешати. Постепено додавати брашно и мутити миксером. Палаћинке пећи у загрејаном тигању подмазаном уљем. Потребно је 12 палачинки. Помешати орахе и шећер. Сваку палачинку посути са 2 кашике те мешавине. Уролати и ређати у посуду за печење. Ако се ређа у два реда између посути мешавином ораха и шећера. Залити млеком и оставити да палачинке мало упију. Пећи 15 минута на температури од 200 степени. (тrpeza)
Препоручујемо

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)