ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
Покажите деци како смо их ми некада јели.
Фото: Printscreen/pinterest
Састојци:
- 3 јаја
- 300 мл млека
- 200 мл киселе воде
- 300 г брашна
- прстохват соли
- 1/2 кашичице шећера
- На врх ножа прашка за пециво
- 3 кашике уља
- За фил:
- 18 кашика млевених ораха
- 12 кашика шешера
- 700 мл млека
Припрема:
Умутити јаја пенасто, додати млеко, воду и лагано промешати. Додати прстохват соли, шећер, прашак за пециво и уље и промешати. Постепено додавати брашно и мутити миксером. Палаћинке пећи у загрејаном тигању подмазаном уљем. Потребно је 12 палачинки. Помешати орахе и шећер. Сваку палачинку посути са 2 кашике те мешавине. Уролати и ређати у посуду за печење. Ако се ређа у два реда између посути мешавином ораха и шећера. Залити млеком и оставити да палачинке мало упију. Пећи 15 минута на температури од 200 степени. (тrpeza)
Препоручујемо
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)