ДОМАЋИ ЏЕМ ОД ШЉИВА: Не кува се, већ се пече у рерни - припрема једноставна, а укус фантастичан
Када помислимо на зимницу, не можемо да не осетимо укус џема од шљива, који је краљ свих специјалитета из тегле. Свеже шљиве у којима уживамо ових дана врло лако постају специјалитет који нас целе зиме слади најлепшим укусима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг шљива
- 500-700 г шећера (у зависности од слаткоће шљива)
- 100 г чоколаде за кување
- цимет
Припрема:
Шљиве оперите и очистите од коштица.
Смештајте половину шљива у дубљу посуду, окрећући их унутрашњошћу надоле.
Сваки ред шљива поспите шећером.
Ставите у загрејану рерну у лагано пеците око четири сата.
Пред крај додате уситњену чоколаду за кување и промешајте да се истопи и додајте цимет.
Сипајте у вруће тегле.
Снажно затворите поклопце и покријте ћебетом да се "пастеризују".
Охлађене тегле чувајте на тамнијем, свежијем месту.
(Оna)
Препоручујемо

СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство
27. 07. 2024. у 09:00

ЏЕМ ОД МАЛИНА: По проверено добром рецепту, без конзерванса, од само два састојка
09. 07. 2024. у 14:00

НЕЗАПАМЋЕНА ГЛУПОСТ НА ФРОНТУ: Украјински војник ушао у кућу коју држе руске снаге само због једне ствари
БОРАЦ украјинских оружаних снага грешком је ушао у кућу у доњецкој Новооленовки, коју су заузели руски војници, након чега је заробљен, рекао је данас припадник руског 33. мотострељачког пука групе снага Центар Мурат Гаџикурбанов.
22. 05. 2025. у 21:27

ЈОКИЋ ЋЕ И ГРАТИ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОБАСКЕТУ? Бићемо сила на Европском првенству, ово је потврда!
Полако се клупска кошаркашка сезона приводи крају и фокус се пребацује на предстојећи Евробаскет где би могао да заигра и Никола Јокић!
22. 05. 2025. у 22:47 >> 22:47

Цеца одговорила на оптужбе Ханке Палдум
ПЕВАЧИЦА Ханка Палдум недавно је оптужила колегиницу Светлану Цецу Ражнатовић да јој је без питања узела песме.
22. 05. 2025. у 11:07
Коментари (0)