РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ

Новости онлине

06. 11. 2024. у 18:58

Јесењи дани већ траже напитке који ће нас угрејати и улепшати ново годишње доба. Много је рецепата за ђаконије у овом периоду које су нам оставиле наше баке, а један од њих је и шербет.

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • мања шерпа
  • 150 г шећера
  • 250 мл млека

Припрема:

Количина шећера зависи од тога колико јак шербет желите да буде. Што више шећера, то ће шербет бити тамнији и делотворнији. 

Сипајте шећер у шерпицу и укључите ринглу. Како се буде рингла грејала, тако ће се и шећер топити и мењати боју у карамел. Немојте мешати шећер све док се цела површина не испуни отопљеним шећером.

Налијте млеко, не мора бити собне температуре, може и из фрижидера. Немојте се изненадити звуку који ћете чути, то је нормална реакција. У шерпи ћете видети "планине" од шећера, и то је нормална реакција.

Сачекајте да се састојци прилагоде једни другима, па после неколико минута промешајте шербет. Биће готово када се сав шећер одвоји односно одлепи са дна шерпе и споји са млеком. Добићете фину, компактну течност коју треба попити пред спавање, али није на одмет и у току дана, за брже постизање резултата.

Такође, док га спремате, можете нагнути главу над шерпу и напарити се испаравањем из шербета, што је добро за отпушавање носа у време прехлада.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

Ovo je najčešći uzrok preloma: Smatra se tihom bolesti