САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО ЗА АРАНЂЕЛОВДАН: Традиционалан, а једноставан рецепт за пихтије неодољивог укуса
Славске пихтије пуне су меса, савршено декорисане и једно од предјела које се мора наћи на вашој трпези.

Фото Printscreen/YT/ Olgas Küche
Састојци:
- 1 кг било ког меса са костима
- 1 средњи лук
- 1 мала шаргарепа
- 2-3 ловорова листа
- 5 ченова белог лука
- 1/2 кашичице свеже млевеног бибера
- 40 г желатина
- 2 литра воде
- со
Припрема:
Како бисте направили пихтије, прво исперите месо и прелијте са два литра воде. Ставите на ватру и доведите до кључања. Склоните са ватре и оцедите први бујон. Затим месо поново прелијте са два литра воде и прокувајте. Пажљиво уклоните сву пену. Покријте поклопцем и смањите ватру на најмању. Оставите да се кува 2 сата.
Након истека времена додајте опрани лук у љусци, очишћену шаргарепу и ловоров лист. Оставите да се крчка још 1,5 сат. Пола сата пре него што буде готово, посолите по укусу, али треба да буде мало више слано. Извадите лук и шаргарепу. Ставите месо на тањир и оставите да се охлади. Процедите течност кроз газу.
Отприлике 200 мл укупне количине течности сипајте у шерпу и охладите. У овај део додајте желатин, промешајте и оставите 10 минута да набубри. Након растварања желатина на лаганој ватри, требало би да се претвори у течност, али пазите да не проври. Сипајте желатин у главну течност, промешајте и охладите на собној температури.
Охлађено месо раздвојте на влакна и додајте црни бибер и рендани бели лук, па све добро измешајте. Ставите део меса у одговарајућу посуду. Преко тога сипајте охлађену течност. Посуду прекријте најлонском фолијом и ставите у фрижидер на неколико сати, или још боље, преко ноћи. Украсите пре сервирања бобицама нара и першуновог листа.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛА ЧОРБА ОД ПИЛЕТИНЕ: Према рецепту наших бака, идеална за ове хладне дане
13. 11. 2024. у 10:00

ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића
12. 11. 2024. у 18:54

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)