ОМИЉЕНО КАРАЂОРЂЕВО ЈЕЛО: Кремаста папула на старински начин

Новости онлине

06. 12. 2024. у 09:00

Старинско јело по старом рецепту, укуса који се не заборавља.

ОМИЉЕНО КАРАЂОРЂЕВО ЈЕЛО: Кремаста папула на старински начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г белог пасуља тетовца
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 дл уља
  • ситна црвена паприка
  • бибер
  • со


Припрема:
Пасуљ оперите, прелијте водом и ставите да се кува. Кад проври процедите, прелијте новом млаком водом и наставите с кувањем. Скуван пасуљ процедите и испасирајте. Пасуљ зачините сољу и бибером, додајте мало воде у којој се кувао и измиксирајте, како бисте добили фину глатку масу. Очистите и ситно исецкајте црни лук и бели лук. Пропржите их на уљу а затим додајте измиксиран пасуљ. Уколико не волите бели лук, можете и без њега да припремите ово јело. Промешајте, кратко пропржите и додајте две кашичице ситне црвене паприке.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол