ДВА НАЈЛЕПША РЕЦЕПТА ЗА ПОСНИ БАКИН КОЛАЧ: Сигурни смо да ће вас толико одушевити да ћете их радо правити и када прође пост
Уколико волите бакин колач, треба да знате да га можете направити и у посним варијантама тако да буду подједнако укусни као и када их спремате са јајима и млеком.

Foto: Shutterstock
Посни бакин колач са киселом водом
Састојци:
- 300 г брашна
- 200 мл киселе воде
- 100 мл уља
- 150 г шећера
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица ванилин шећера
- рендана кора једног лимуна или наранџе
Припрема:
У посуду сипајте киселу воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи.
Додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору лимуна. Мешајте док не добијете хомогену смесу. Загрејте апарат за бакин колач, премажите уљем ако је потребно, и сипајте по кашику смесе на сваки калуп. Пеците док колачи не порумене и постану хрскави.

Фото Принтскрин Yоутубе
Посни бакин колач са орасима
Састојци:
- 300 г брашна
- 200 мл газиране минералне воде
- 100 мл уља
- 150 г млевених ораха
- 100 г шећера
- 1 кашичица цимета
- 1 прашак за пециво
Припрема:
У посуду сједините минералну воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи. Додајте млевене орахе, цимет, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не поприме златносмеђу боју.

Foto: Shutterstock
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу
30. 11. 2024. у 13:00

КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)