ПОСНА ПРОЈА ЗА УКУСНИ ДОРУЧАК: Проверено најбољи рецепт, са њом нема грешке

Новости онлине

13. 12. 2024. у 07:00

Време је поста, када домаћице у кухињи припремају посну храну, што сланише, што слаткише, и нико не може да им одоли јер укус је јединствен, иако у њима нема мрсних састојака.

ПОСНА ПРОЈА ЗА УКУСНИ ДОРУЧАК: Проверено најбољи рецепт, са њом нема грешке

Фото Shutterstock

Таква је и посна проја, за коју многи сматрају да није иста као кад у њу убацимо јаја и јогурт, али рецепт за ову посну проју је предиван и испробаћете одмах првом приликом.

Састојци:

  • 3 шоље кукурузног брашна
  • 2 шоље белог брашна
  • 2 шоље киселе воде
  • 1,5 шоља уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • со

Припрема:

У чинију сипајте кукурузно брашно, бело брашно, прашак за пециво и со, промешајте па додајте киселу воду и уље. Све добро измешајте варјачом, док се не сједини.

Тепсију обложите пек папиром, излијте смесу за проју, па пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Уколико више волите облик мафина, сипајте смесу у силиконске или у тефлонске калупе.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

НЕЧУВЕНО! Ево шта Никола Јокић доживео у Денвер нагетсима (ВИДЕО)