БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама

Јована Васић

28. 01. 2025. у 07:00

Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама обожаваће деца, мекани су и топе се у устима.

БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar

Састојци:

  • 100 г гриза
  • 500 мл млека
  • 250 г младог сира
  • 2 јајета
  • 20 г шећера
  • со, по укусу
  • 10 г ванилиног шећера
  • 30 г сувог грожђа
  • 150 г јабука
  • 100 г брашна
  • 70 г путера
  • 30 мл лимуновог сока
  • кисела павлака и џем за сервирање

Припрема:

Како бисте направили ове уштипке, ставите млеко да прокључа, па му додајте со и шећер. У кључало млеко постепено сипајте гриз, мешајући да не буде грудвица. Кувајте док се не згусне и не скува. Охладите кашу.

Суво грожђе прелијте врелом водом и оставите 10-15 минута, исперите и осушите. Јабуке ољушитите, уклоните семенке и исеците на коцкице. Прелијте јабуке лимуновим соком, да не потамне. Млади сир измиксирајте блендером док не постане гладак, и помешајте са сувим грожђем и јабукама. У смесу разбијте једно јаје.Додајте брашно и једно јаје у кашу коју сте охладили и месите док не постане глатко. Разваљајте тесто у широку кобасицу. Исеците је на комаде. Сваки комад уваљајте у лопту. Сваку лоптицу теста спљоштите у диск. Ставите фил од младог сира и воћа на сваки диск и запечатите ивице. Сваки уштипак уваљајте у брашно са свих страна, умочите у јаје и пржите на растопљеном путеру док не порумени, око 3-4 минута са једне и око 2 минута са друге стране. Сервирајте са киселом павлаком и џемом.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ ПОВУКАО ТРУПЕ ИЗ ОКОЛИНЕ КИЈЕВА 2022: Било нам је јасно да можемо бити преварени

ПУТИН ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ ПОВУКАО ТРУПЕ ИЗ ОКОЛИНЕ КИЈЕВА 2022: "Било нам је јасно да можемо бити преварени"

РУСКИ председник Владимир Путин говорио је о преговорима са Украјинцима који су вођени у пролеће 2022. године, недуго након почетка руске инвазије пуног обима.

29. 01. 2025. у 08:34

РАСПЛАМСАО СЕ НАЈБРУТАЛНИЈИ РАТ НА СВЕТУ: Пуца се и на бебе, лешеви леже на улицама, а болнице су пуне рањених (ФОТО)

РАСПЛАМСАО СЕ НАЈБРУТАЛНИЈИ РАТ НА СВЕТУ: Пуца се и на бебе, лешеви леже на улицама, а болнице су пуне рањених (ФОТО)

У БОЛНИЦАМА конгоанског града Гома, у последња 24 сата, стотине пацијената рањених у пуцњави, минобацачкој ватри и од последица шрапнела затражили су лекарску помоћ, а улице града пуне мртвих, саопштиле су УН и друге хуманитарне организације.

29. 01. 2025. у 08:16

Коментари (0)

МОГУ ДА ПОСТИГНЕМ И 40 ГОЛОВА: Мбапеа незаустављив за противничке играче (ВИДЕО)