БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама
Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама обожаваће деца, мекани су и топе се у устима.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar
Састојци:
- 100 г гриза
- 500 мл млека
- 250 г младог сира
- 2 јајета
- 20 г шећера
- со, по укусу
- 10 г ванилиног шећера
- 30 г сувог грожђа
- 150 г јабука
- 100 г брашна
- 70 г путера
- 30 мл лимуновог сока
- кисела павлака и џем за сервирање
Припрема:
Како бисте направили ове уштипке, ставите млеко да прокључа, па му додајте со и шећер. У кључало млеко постепено сипајте гриз, мешајући да не буде грудвица. Кувајте док се не згусне и не скува. Охладите кашу.
Суво грожђе прелијте врелом водом и оставите 10-15 минута, исперите и осушите. Јабуке ољушитите, уклоните семенке и исеците на коцкице. Прелијте јабуке лимуновим соком, да не потамне. Млади сир измиксирајте блендером док не постане гладак, и помешајте са сувим грожђем и јабукама. У смесу разбијте једно јаје.Додајте брашно и једно јаје у кашу коју сте охладили и месите док не постане глатко. Разваљајте тесто у широку кобасицу. Исеците је на комаде. Сваки комад уваљајте у лопту. Сваку лоптицу теста спљоштите у диск. Ставите фил од младог сира и воћа на сваки диск и запечатите ивице. Сваки уштипак уваљајте у брашно са свих страна, умочите у јаје и пржите на растопљеном путеру док не порумени, око 3-4 минута са једне и око 2 минута са друге стране. Сервирајте са киселом павлаком и џемом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЖЕНИ ТРОУГЛИЋИ СА СИРОМ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Савршен рецепт за почетак дана
24. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

НИКАД БРЖЕ И МЕКШЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ: Савршенство у сваком залогају, а улепшаће вам сваки део дана
09. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Нећете моћи да им одолите, а праве се никад лакше
23. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије
22. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)