ЗАПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ: Лако се праве, а толико су укусне да сви траже додатак

Mina Izgarević

05. 02. 2025. у 09:00

ЈЕДНОСТАВНО јело које може да се једе као било који оброк.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ: Лако се праве, а толико су укусне да сви траже додатак

Foto: Shutterstock

Састојци:

6 паприка

1 јаје

200 г фета сира

4 кашике киселе павлаке

1 кашика сецканог першуна

Со, бибер

Припрема:

Паприке ножем пресеците по средини тако да петељка остане нетакнута, извадите семенке. Или, лакша варијанта је да одсечете петељку и извадите семе. Науљите плех, поређајте их и пеците у загрејаној рерни док не омекшају. Изгњечите сир, додајте јаје и киселу павлаку, першун, со и бибер. У сваку паприку ставите мало фила, поређајте их опет у плех и пеците 10-15 минута.

БОНУС ВИДЕО -  РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

НИКОЛА ЈОКИЋ УШАО У ИСТОРИЈУ ДЕНВЕРА: Оно што Србин ради, многи о томе маштају (ФОТО)