ФАНТАСТИЧНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА МАКОМ И ШЉИВАМА: Комбинација укуса која ће вас одушевити
Ако сте љубитељ штрудле са маком или џема од шљива, сигурно ћете обожавати ову комбинацију која је својеврсно спој тих посластица.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто
- брашно 200 г
- вода 300 мл
- јаје 1 комад
- уље 1 кашика
- шећер 1 кашичица
- со 1/3 кашичице
За надев
- млеко 300 мл
- мед 2 кашике
- мак, млевени 200 г
- шљиве, одмрзнуте или суве 150 г
- цимет по укусу
Припрема:
Умутите јаје, воду, уље, со и шећер, па лагано сипајте брашно стално мутећи да добијете глатку уједначену смесу. Оставите да одстоји пола сата. Потом испеците палачинке у подмазаном тигању. За надев прокувајте млеко и мед, додајте млевени мак и цимет. Мешајте на лаганој ватри док не проструји. Палачинке обилно премажите прохлађеним надевом, поређајте полутке шљива и уролајте.
(superrecepti)
Препоручујемо

НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком
29. 11. 2024. у 15:00

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
04. 06. 2024. у 15:12

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин
13. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

БУКТИ РАТ НА УЛИЦАМА ЕВРОПСКОГ ГРАДА: Нападнута возила са децом, одјекују пуцњи и сузавац (ВИДЕО)
ОКО 100 маскираних нападача који су махали металним шипкама и Молотовљевим коктелима напали су аутомобиле на ауто-путу и сукобили се са полицијом у централном француском граду Лиможу.
20. 07. 2025. у 10:03

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)