НЕОДОЉИВИ КЛАСИК: Рецепт за фигаро обланде, које ће вас освојити укусом
Када не знате шта бисте, а желите да својима спремите нешто слатко, старе добре обланде су увек добар избор.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- суве шљиве 100 г
- суве смокве 100 г
- урме 100 г
- суво грожђе 100 г
- печени лешник 100 г
- ораси, млевени 50 г
- обланда, мања 1 лист
- чоколада 100 г
- мед 2 кашике
- лимун 1 комад
Припрема:
Суве шљиве, смокве и урме исецкајте на тање резанце, додајте суво грожђе, сок од целог лимуна, дробљени лешник, растопљену чоколаду, млевене орахе, па смесу засладите медом по укусу. Обланду ставите у влажну чисту кухињску крпу док сасвим не омекша. Затим распоредите по њој фил остављајући око три центиметра слободна до ивице, потом обланду уролајте, а по жељи уваљајте у кристал шећер.
(superrecepti)
Препоручујемо

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
19. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
15. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)