ВАФЛИ СА ТИКВИЦАМА: Рецепт који морате пробати
Ваздушасти вафли са тиквицама су врло храљиви, укусни и брзо се праве.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г тиквица
- 200 г брашна
- 2 јајета
- 5 кашика киселе павлаке
- 1 кашичица соли
Припрема:
Како бисте направили ваздушасте вафле, тиквице ољуштите и нарендајте на крупно ренде. Јаја разбијте у рендане тиквице, посолите, додајте павлаку и брашно. Све добро измешајте. Ако тиквице пусте сок и тесто постане течно, онда морате додати још мало брашна.
Загрејте апарат за вафле и за први први пут лагано премажите површину уљем. Ставите одговарајућу количину припремљеног теста, затворите апарат и пеците вафле док не буду готови.
Ове вафле је најбоље сервирати одмах након печења, тада ће споља бити хрскави, а изнутра мекани. Сервирајте вафле са павлаком или другим сосовима. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља
10. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли
06. 12. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА "ЛУДО ТЕСТО": Од ког можете да правите све врсте пецива
28. 11. 2024. у 11:00

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

ПРЕМИНУО ПЕВАЧ БОРА БОЈИЋ: Био је власник чувеног свадбарског хита и солиста Радио Београда
НАРОДНА музика је остала без још једног великог мајстора. 4. марта 2025. године.
05. 03. 2025. у 19:04
Коментари (0)