ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ: Лаке за спремање, а идеалне за доручак или вечеру

Јована Васић

08. 03. 2025. у 07:00

Ако немате идеју шта спремити у току поста, пројице су увек добро решење.

ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ: Лаке за спремање, а идеалне за доручак или вечеру

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • мало соли
  • 2 шоље топле воде
  • 200 г кукурузног брашна
  • 100 г белог брашна
  • 1 кесица прашна за пециво
  • 3 кашике уља

Припрема:

Пре свега добро загрејте рерну.

У чинији прво помешајте суве састојке: кукурузно и бело брашно са прашком за пециво и додајте соли по жељи.

У другој чинији помешајте "мокре" састојке: уље и топлу воду. Додајте у чинију са брашном и лагано рукама почните да месите тесто како би било мекано. И важно је да вода буде топла због меке проје, јер ако буде хладна, биће проја тврђе структуре.

Ако желите додатни укус, онда можете додати и поврће попут краставчића, маслина и слично. Добијену смесу сипајте у подмазан плех или у плех за мафине. Пеците око пола сата на 200 степени или док пројице не порумене.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)