ЗАПЕЧЕНЕ ЗАГОРСКЕ ШТРУКЛЕ СА ОРАСИМА: Десерт који нестане за час
Класик на сладак начин, за сладокусце и оне избирљиве.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г ораха
- 300 г крављег сира
- 50 г сувог грожђа
- 350 г брашна
- 2 јаја
- 150 мл млека
- 4 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 кашичица цимета
- 1 кашика меда
- 1 дл киселе павлаке
- 3 дл павлаке за кување
- 100 г путера
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, со, 2 кашике уља и путер. Замесите тесто па га ставите на тањир и премажите уљем. Оставите да одстоји пола сата. Кратко продинстајте млеко, суво грожђе, мед и орахе у дубљем тигању, па оставите са стране да се прохлади. У засебној посуди помешајте сир, јаје, киселу павлаку и шећере, па додајте у смесу од ораха. Тесто пребаците на брашном посут столњак, па га развлачите из средине према споља. Онда му одсеците дебеле ивице па оставите да се мало просуши. Потом на тесто стављајте гомилице припремљеног надева у првом реду испред нас, с лева на десно, у размаку од 10 цм. Замотајте тесто, уз помоћ столњака. Између пуњених делова утискујте тесто ивицом длана, па сеците штрукле. Ређајте у плех обложен пек папиром, па прелијте павлаком за кување. Пеците око 45 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)