ВРЋЕНИ КРОМПИР: Српско јело наших бака
Ово је традиционални српски специјалитет који је одличан оброк у време поста.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- бели кромпир 600 г
- црни лук 200 г
- парадајз 1 мањи
- пиринач 1 шољица
- бели лук 1 главица
- уље 100 мл
- со и бибер по укусу
- црвена зачинска паприка 1 кашичица
- листови свежег купуса неколико комада
Припрема:
Црни лук исеците на ребарца и динстајте на уљу. Док се лук динста, очистите кромпир и пажљиво га издубите ножем. Динстаном луку додајте сецкани парадајз, пиринач и кромпир који вам је остао од дубљења, тј. врћења. Динстајте све заједно још пет минута, додајте мало соли, бибера и црвене паприке. Филом напуните кромпир, поспите све ситно сецканим белим луком, налијте пажљиво водом или супом, прекријте листовима свежег купуса и ставите да се крчка на рингли око пола сата. Кромпир пребаците у рерну загрејану на 200 степени и пеците док кромпир не порумени. Послужите топло уз белолучене паприке или уз салату од краставаца.
(superrecepti)
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ПОТКРИЖУ: Старо босанско јело, којем нико не може одолети (ВИДЕО)
01. 04. 2025. у 08:30

НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
29. 03. 2025. у 10:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

"СРАМ ВАС БИЛО" На снимању "Неретве" избио скандал са Брозом
БАТУ Живојиновића волели су цела бивша Југославија, читава Кина па и сам Јосип Броз Тито.
06. 06. 2025. у 13:06
Коментари (0)