ВРЋЕНИ КРОМПИР: Српско јело наших бака

Новости онлине

04. 04. 2025. у 13:00

Ово је традиционални српски специјалитет који је одличан оброк у време поста.

ВРЋЕНИ КРОМПИР: Српско јело наших бака

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • бели кромпир 600 г
  • црни лук 200 г
  • парадајз 1 мањи
  • пиринач 1 шољица
  • бели лук 1 главица
  • уље 100 мл
  • со и бибер по укусу
  • црвена зачинска паприка 1 кашичица
  • листови свежег купуса неколико комада

Припрема:

Црни лук исеците на ребарца и динстајте на уљу. Док се лук динста, очистите кромпир и пажљиво га издубите ножем. Динстаном луку додајте сецкани парадајз, пиринач и кромпир који вам је остао од дубљења, тј. врћења. Динстајте све заједно још пет минута, додајте мало соли, бибера и црвене паприке. Филом напуните кромпир, поспите све ситно сецканим белим луком, налијте пажљиво водом или супом, прекријте листовима свежег купуса и ставите да се крчка на рингли око пола сата. Кромпир пребаците у рерну загрејану на 200 степени и пеците док кромпир не порумени. Послужите топло уз белолучене паприке или уз салату од краставаца.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)