НАЈЛЕПША ПОСЛАСТИЦА НАШИХ БАКА: Посна штрудла са орасима

Новости онлине

13. 04. 2025. у 13:00

Мирисна посластица освојиће вас од првог залогаја.

НАЈЛЕПША ПОСЛАСТИЦА НАШИХ БАКА: Посна штрудла са орасима

Фото Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 500 мл млаке воде
  • 5 кашика шећера
  • 1 кашика сувог квасца
  • 200 мл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 прстохвата соли
  • 1100 г брашна

За фил:

  • 500 г ораха
  • 5 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Кашику сувог квасца и 5 кашика шећера ставите у млаку воду. За 5 минута додајте уље, прашак за пециво, со и брашно. Замесите тесто, па га оставите да надође. Онда га поделите на 4 дела. Оклагијом развуците, па премажите и увијте штрудлу. Орахе натопите у води. Додајте шећере и све закувајте док се шећер не отопи. Фил мажите преко теста па уролајте. Пеците штрудлу у рерни загрејаној на 200 степени, све док не порумени.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ГОЛФА: Мекилроју пошло за руком што никоме није