ЈАГЊЕЋИ КОТЛЕТИ НА ГРЧКИ НАЧИН: Сочни комадићи меса са аромом Медитерана

Milena Tomasevic

30. 09. 2025. у 15:17

Ови јагњећи котлети су спремни за сваку прилику – сочни, ароматични и савршени за породични ручак или вечеру са пријатељима. Маринада од лимуна, белог лука и оригана додаје интензиван укус, док печурке, чери парадајз и млади лук чине оброк потпуним.

ЈАГЊЕЋИ КОТЛЕТИ НА ГРЧКИ НАЧИН: Сочни комадићи меса са аромом Медитерана

ФОТО: Novosti


 

 Састојци

  • 6–8 појединачних јагњећих котлета са кошком
  • 1/3 шоље маслиновог уља
  • 4 чена белог лука, згњечена
  • сок од 1 лимуна
  • 2 кашике свежег оригана
  • прстохват соли и бибера
  • печурке 
  • чери парадајз, преполовљен
  • млади лук, исечен на кришке
  • кришке лимуна, за украшавање

Поступак

Припрема котлета:
Осушите котлете и по потреби одсеците вишак масноће.

Маринада:
У чинији помешајте маслиново уље, бели лук, сок од лимуна, оригано, со и бибер. Утрљајте маринаду у сваки котлет и оставите их покривене у фрижидеру најмање сат времена, а по могућству преко ноћи.

Пржење:

Загрејте тигањ од ливеног гвожђа на јакој ватри. Додајте 2 кашике маслиновог уља. Пржите котлете 3–4 минута са сваке стране, док не добију лепу златну корицу.

Додаци:
Додајте печурке и наставите кување док не достигну жељену мекоћу. Последњег минута додајте чери парадајз и прелијте остатком маринаде.

Сервирање:
Ставите котлете на тањир, оставите да одстоје 5–10 минута. Украсите кришкама лимуна, младим луком и мало оригана.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКВА ИЗДАЈА! Кошаркаш Партизана потписује за Црвену звезду