ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Можете их и поховати
Палачинке припремите и испеците према уобичајеном рецепту. На мало уља пропржите лук и љуту папричицу (може и бели лук), додајте насецкане шампињоне, промешајте, посолите, па додајте зачине. Динстајте, уз доливање воде по потреби.
Фото Shutterstock
Пред крај додајте пилетину коју сте претходно скували. На палачинке распоредите по 2-3 кашике смесе (у једном реду), па их смотајте као сарму (прво увијте крајеве ка унутра, па онда заролајте палачинке). Похујте их на уобичајени начин - прво их уваљајте у брашно, затим у умућена јаја, па у презле. Пржите на врелом уљу док не добију фину боју. Вадите их на папринате убрусе да упију вишак масноће.
Потребно је:
- 3 комада пилећих прса
- 300 г очишћених шампињона
- 1 главица црног лука
- 1 љута папричица
- мешавина зачина (першун, мајчина душица, оригано, нана)
- со
- 6-8 палачинки (направите их као што то уобичајено радите)
За поховање:
- брашно
- 4 јајета
- презле
- уље за пржење
Препоручујемо
СВЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО, РАКЕТА "ОРЕШНИК" СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ: "Никоме не претимо, ово је одговор на ескалацију у региону"
РУСКИ ракетни систем "Орешник" биће стављен у борбену готовост у Белорусији у децембру ове године, саопштила је портпаролка председника Белорусије Александра Лукашенка, Наталија Ејсмонт.
28. 10. 2025. у 19:57
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)