Можете ли да замислите ПИТУ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ? Ево рецепта!

Новости онлине

14. 02. 2023. у 12:09

КАДА не знате шта ћете са вишком пире кромпира - ето решења.

Можете ли да замислите ПИТУ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ? Ево рецепта!

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Пита са пире кромпиром - састојци:

1/2 кг  готових кора

300 гр кромпира
150 гр сира
2-3 јаја
100 гр киселе павлаке
50 мл уља
соли, бибера
2 кашике гриза
мало прашка за пециво

За премазивање:

1 кашика киселе павлаке 
 1 јаје

Како се прави пита са пире кромпиром:

Кромпир очистити, скувати и изгњечити, додати пола уља, јаја и све добро жицом измешати. Посолити побиберити, додати сир и павлаку, затим  гриза  и све изједначити. 

Прву кору премазати уљем, преко ње другу кору и њу премазати уљем, па премазати пиреом, затим трећу премазати кромпиром, може и четврта кора да се дода и премаже.

Савити ивице и ставити у плех обложен пек папиром. Мало павлаке киселе размутити, додати јаје и мало уља па тиме премазати коре. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Фина хрскава сјајна за доручак вечеру или ужину.

Пријатно...

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ ХИСТЕРИШУ: Због песме уз коју је Србин ушао у ринг у Тирани - у лажној држави не могу да дођу себи! (ВИДЕО)