Можете ли да замислите ПИТУ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ? Ево рецепта!
КАДА не знате шта ћете са вишком пире кромпира - ето решења.
Пита са пире кромпиром - састојци:
1/2 кг готових кора
150 гр сира
2-3 јаја
100 гр киселе павлаке
50 мл уља
соли, бибера
2 кашике гриза
мало прашка за пециво
За премазивање:
1 кашика киселе павлаке
1 јаје
Како се прави пита са пире кромпиром:
Кромпир очистити, скувати и изгњечити, додати пола уља, јаја и све добро жицом измешати. Посолити побиберити, додати сир и павлаку, затим гриза и све изједначити.
Прву кору премазати уљем, преко ње другу кору и њу премазати уљем, па премазати пиреом, затим трећу премазати кромпиром, може и четврта кора да се дода и премаже.
Савити ивице и ставити у плех обложен пек папиром. Мало павлаке киселе размутити, додати јаје и мало уља па тиме премазати коре. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Фина хрскава сјајна за доручак вечеру или ужину.
Пријатно...
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)