ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА: Савршен предлог за укусну вечеру (ВИДЕО)
ЋУФТЕ и пица - одличан спој!
ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА - за тесто потребно је:
600гр брашна
3,5дцл воде
1 дцл уља
1 квасац
ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА - за ћуфте је потребно:
500гр мешаног млевеног меса
со, бибер
суви зачин
оригано, мајчина душица
500мл парадајз пелата
преко теста: 100гр качкаваља + изрендани качкаваљ
ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА - припрема:
Брашну додајте со, паленту, квасац, воду, уље и замесите тесто. Замешено тесто оставите да нарасте. Млевеном месу додате зачине, замесите компактну смесу и формирате ћуфте. У тигању загрејете уље и спустите ћуфте.
Када су ћуфте готове додате парадајз пелат, оригано, мајчину душицу.
Надошло тесто поделите на два дела, први ставите у тепсију и развучете га рукама у облику тепсије, тако урадите и са другим. Преко теста ставите 100гр качкаваља исеченог или на листиће. Затим распоредите ћуфте у парадајз сосу преко теста, качкаваља. На крају преко изрендајте качкаваљ. Пеците у загрејаној рерни на 230 степени док не порумени. Пријатно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)