ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА: Савршен предлог за укусну вечеру (ВИДЕО)
ЋУФТЕ и пица - одличан спој!

Фото: Јутјуб принтскрин/Kuvarice manje zbori
ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА - за тесто потребно је:
600гр брашна
3,5дцл воде
1 дцл уља
1 квасац
ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА - за ћуфте је потребно:
500гр мешаног млевеног меса
со, бибер
суви зачин
оригано, мајчина душица
500мл парадајз пелата
преко теста: 100гр качкаваља + изрендани качкаваљ
ПИЦА ПИТА СА ЋУФТАМА - припрема:
Брашну додајте со, паленту, квасац, воду, уље и замесите тесто. Замешено тесто оставите да нарасте. Млевеном месу додате зачине, замесите компактну смесу и формирате ћуфте. У тигању загрејете уље и спустите ћуфте.
Када су ћуфте готове додате парадајз пелат, оригано, мајчину душицу.
Надошло тесто поделите на два дела, први ставите у тепсију и развучете га рукама у облику тепсије, тако урадите и са другим. Преко теста ставите 100гр качкаваља исеченог или на листиће. Затим распоредите ћуфте у парадајз сосу преко теста, качкаваља. На крају преко изрендајте качкаваљ. Пеците у загрејаној рерни на 230 степени док не порумени. Пријатно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)