ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

17. 06. 2023. у 17:21

ТОКОМ поста највећи проблем је осмислити посни доручак, зато вам доносимо идеју за манастирску погачу

ПОСНА МОНАШКА пуњена погача: Оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Foto: Yоутубе принтсцреен/ Кухиња Валентина Машковић

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - састојци за тесто:

500-600грама брашна

2 мале кашичице соли
1 кашичица шећера
25гр квасца
50 мл уља
300мл воде

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - састојци за фил:

4-5 шаргарепе
1/2 свеж купус
2 паприке
200 мл соса од парадајза
мало уља и зачина

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - припрема теста:

Од брашна, соли, шећера, квасца и воде умесите глатко тесто које ћете поделити на 2 једнака дела. Оставите да одстоји па онда разваљајте у плех и филујте.

ПОСНА МАНАСТИРСКА ПОГАЧА - фил:

Правите тако што изрендате шаргарепу, ситно исецкате купус и паприке пропржите на уљу и додате парадајз сос. Пуните тесто и боцкате га по врху, премажете уљем и печете на 200 степени око пола сата до 40 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

НЕВИЂЕН СКАНДАЛ! Спортисти масовно враћају олимпијске медаље освојене у Паризу