ТУРСКИ СОМУН: Умесите, растањите и пеците у тигању - Пециво које се савршено слаже и са сланим и са слатким намазом
Турски сомун је савршено мекано и издашно пециво које вапи за одговарајућим намазом па у складу са тиме може бити и слатки и слани оброк
 
                                                                                    Foto: Jutjub/Printskrin
Потребно је:
- 1.100 г брашна
- 400 мл топле воде
- 400 г јогурта
- 1 кашичица соли
- 15 г сувог квасца
- 50 г путера
Припрема: У чинију прво ставите јогурт, а онда со и квасац. Затим додајте брашно и месите, а потом налијте и воду - постепено. Када умесите глатко тесто оставите га око 2 сата да надође. "Чупкајте" мање лоптице, растањите их на радном столу и пржите у тигању на мало маслаца.
Препоручујемо
 
                    
                    ПИТА МАФИНИ СА СИРОМ: Спрема се брзо, за разна послужења (ВИДЕО)
11. 08. 2023. у 14:37
 
                    
                    ЛАЖНЕ ПИРОШКЕ, БЕЗ МЕШЕЊА: Ево зашто су укусније и од Карађорђеве шницле
11. 08. 2023. у 15:17
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (1)