КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ - НАЈЛЕПШЕ КОЈЕ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Толико су мекане и свеже да увек сви траже залогај више

05. 09. 2023. у 07:00

Рецепт за кифлице са киселом павлаком би требало свака домаћица да има у својој свесци са рецептима, јер свакога одушевљавају на први залогај.

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ - НАЈЛЕПШЕ КОЈЕ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Толико су мекане и свеже да увек сви траже залогај више

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvajte sa Stašom

Неопходни састојци за кифлице:

  • 250 мл топлог млека
  • 10 г сувог квасца
  • 2 равне кашике шећера
  • 1 јаје
  • 125 мл уља
  • 1 кашичица соли
  • 550 г брашна тип 400
  • 1 чаша киселе павлаке 20% мм

За премазивање:

 
  • Мало млека
  • 1 размућено јаје
  • Сусам за посипање

Топло млеко, суви квасац и 2 равне кашике шећера помешати и оставити да одстоји 10 минута. Потом сједините јаје, уље и со. Додати у ову смесу млеко са квасцем и постепено додавати брашно. Умесити тесто. Мало ставити на њега уља како се не би лепило на посуду. Оставити да одмори 10 минута и поново га премесити. Када удвостручи своју величину, премесити тесто. Поделити на 2 једнака дела.

Лакше ћемо растањити тесто уколико са једне стране ставимо мало уља. Круг поделити на 16 једнаких троуглова и на сваки ставити кашичицу киселе павлаке. Заролати кифлице и ставити у плех са пек папиром. Премазати са мало млека и оставити да расту 15 минута. Када порасту премазати их размућеним јајетом и посути сусамом. Пећи на 200°C док не порумене.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ЛУКА МОДРИЋ СЕНЗАЦИОНАЛНО ОДЛАЗИ КОД ВЕЛИКОГ РИВАЛА? Фудбалски шок на помолу јер Реал не жели да понуди Хрвату нови уговор!