РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остаје свеж и мекан - може да вам послужи и као оброк
РЕЦЕПТ за хлеб од тиквица одличан је и за оне људи који желе да поведу рачуна о килажи, али и за оне што воле да пробају разне специјалитете.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ivana Lalicki
Одлично се комбинује са другим намирницама.
Идеалан је за доручак или вечеру, послужите га уз јогурт или неки леп сир.
Припрема:
1. Тиквицу исећи на колутове, посолити и оставити да испусти течност. Ставити у блендер, додати јаје и самлети у пире.
2. У млаку воду ставити квасац, шећер и кашику брашна, промешати и поклопити, да квасац нарасте.
3. У ванглицу сипати брашно, со, овсене пахуљице и уље, додати пире од тиквице и нарасли квасац и замесити тесто (биће меко и мало лепљиво). Оставити да се удвостручи.
4. Тесто ставити на побрашњену радну површину, премесити га и ставити у калуп, покрити и оставити да још мало нарасте. Пећи од 30 до 35 минута на 180 степени.
5. Печен хлеб извадити из калупа, покрити крпом и оставити да се пре служења охлади.
(Стил)
Препоручујемо

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)