НАЈБОЉИ И НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ФОКАЧУ: Направите неодољиву италијанску погачу која савршено иде уз сва јела
ДОНОСИМО вам најбољи, најједноставнији и најбржи рецепт за преукусну италијанску погачу познатију као - фокача.

Фото: Free Images Pixabay
За њену припрему потребно је свега 25 минута, 20 минута печења и нешто времена које одлази на дизање теста.
Састојци:
500 г брашна + за посипање Фото: Free Images Pixabay
7 г сувог квасца
2 кашићице морске соли
маслиново уље
1 кашичица крупне морске соли
гранчице рузмарина
Припрема:
Ставите брашно у велику посуду. На једну страну брашна умешајте квасац, а у другу ситну со па све помешајте. Со се одваја од квасца да га не деактивира. Направите удубљење у средини брашна и додајте две кашике уља. Постепено уливајте 350-400 мл млаке воде док не добијете лагано лепљиво тесто (можда вам неће требати сва вода).
Радну површину поспите брашном и на њу пребаците тесто. Месите 5-10 минута док вам тесто не постане мекано и мање лепљиво. Затим га пребаците у чисту чинију, покријте кухињском крпом и оставите да се диже један сат док се не удвостручи.
Науљите правоугаони, плитки плех (25 x 35 цм). Пребаците тесто на радну површину, а затим га развуците на величину калупа. Покријте кухињском крпом и оставите да се диже још 35-45 минута.

Фото: Free Images Pixabay
Загрејте рерну на 200 степени. Утисните прсте у тесто да направите удубљења. Помешајте кашику и по маслиновог уља, једну кашику воде и ситну со па прелијте по хлебу. Гранчице рузмарина гурните у удубљења у тесту.
Пеците 20 минута док не порумени. Док је погача још врућа, прелијте је са још кашиком-две маслиновог уља, исеците и послужите.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)