СИЈА СЕ КАО ДУКАТ, НЕМА КОМЕ НИЈЕ УСПЕЛА: Памук погача
НА једноставан начин преукусна домаћа погача. Мекано тесто загрејаће вам душу и тело, а улепшаче изгледом сваку трпезу.
Потребно је:
* 200 мл киселе воде
* 200 мл млека
* 200 мл уља
* 1 кашичица шећера
* 2 кашичице соли
* 25 г свежег квасца
* 700 г брашна
За премазивање:
* 1 жуманце
* 1 кашика уља
* 1 кашика млека
Припрема:
Квасац измрвите у посуди па додајте шећер и топло млеко, па промешајте. Када се квасац активира за неких 10 минута сипајте киселу воду, уље, просејано брашно и со. Умесите тесто. Покријте и оставите да надође. Поделите квасац на 2 једнака дела. Један део развуците у круг, а затим исеците 16 троуглова. Уролајте троуглове у кифлице и поређајте у тепсију, обложену пек папиром. На средину тепсије поређајте кифлице у круг. Од друге половине теста одвојите 150 г,а преостало тесто развуците у круг. Исеците 8 троуглова и уролајте кифлице. Сваку пресеците по средини и ту пресечени део ређајте уз обод. Сада цела тепсија треба да буде обложена кифлицама, а у средину где је шупљина ставите оно тесто које сте одвојили са стране, али прво га обликујте у круг. Умутите жуманце са млеком и уљем, па премажите погачу. Можете да поспете семенкама, ако желите. Пеците у загрејаној рерни на 170°Ц око 40 минута. На половини печења ако вам делује да ће да изгори ставите пек папир и наставите да печете.
Пријатно !
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)