ОДЛИЧНЕ ЗА УЖИНУ ИЛИ ВЕЧЕРУ, МОЖЕТЕ ДА СТАВИТЕ СЛАНИ МЕКАНИ СИР: Палачинке од спанаћа филоване сиром
ПАЛАЧИНКЕ од спанаћа филоване сиром су најбоља опција сланих палачинки, које поред тога и изгледају необично због зелене боје коју им даје спанаћ.

Фото Shutterstock
За палачинке од спанаћа можете брзински да потопите спанаћ у кључалу воду и тако бланшираног да га ситно исецкате. Или га измиксирајте у блендеру са другим састојцима.
Састојци:
* 120 г обичног брашна
* прстохват соли
* 280 мл пуномасног млека
* 50 г сецканих листова беби спанаћа
* кашика путера
* 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
* 200 г меканог белог сира
Рецепт за палачинке од спанаћа филоване сиром:
Корак 1:
Направите смесу за палачинке:
За палачинке од спанаћа филоване сиром прво направите тесто за палачинке, ставите брашно, прстохват соли, јаје, млеко и спанаћ у блендер и умутите док смеса не постане глатка. Покријте и оставите да одстоји најмање 15 минута.
Корак 2:
Пеците палачинке:
Загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте комадић путера да се истопи. Додајте шестину теста за палачинке, вртећи тигањ да бисте направили танку, уједначену палачинку. Ставите палачинку на тањир и поновите поступак са остатком смесе.
Корак 3:
Нафилујте палачинке:
Када су печене, палачинке нафилујте меканим белим сиром и сервирајте. Уживајте у палачинкама од спанаћа филованим сиром!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Масовне ликвидације грла, лешеве бацају у јаме и заливају кречом - ничу сточна гробља широм земље
"УКОЛИКО би дошло до новог избијања, било би неопходно поново дефинисати зоне ограничења у радијусу до 10 километара. То би значило не само тестирање скоро више од 120.000 грла стоке, повећан ризик даљег ширења заразе, пооштравање ветеринарских мера и значајна ограничења стављања производа у промет, већ и да се не предузимају мере које су изнад свих неопходних мера порекла са фарми."
11. 04. 2025. у 15:23
Коментари (0)