ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро
ЗДРАВ и феноменалног укуса, правићете стално.
Састојци:
* 400 г интегралног брашна
* 150 г спелтиног брашна
* 100 г хељдиног брашна
* 2 кашике уља
* 600 мл воде
* 1 кашика чиа семена
* 2 кашике млевеног ланеног семена
* по 2 кашике семенки сунцокрета
* 1 кашика соли
Додатно:
* 1 кашика соде бикарбоне
* 1 кашика лимуновог сока
Припрема:
У једну посуду ставите интегрално, спелтино и хељдино брашно, додајте со, чиа семенке, семенке сусама, уље и 500 мл воде. Месите смесу варјачом, треба да буде житка.
Испашће течнија због желатинатости чиа семенки које упијају воду. Оставите смесу у фрижидеру пар сати па помешајте соду бикарбону и сок од лимуна.
Преручите смесу у плех обложен папиром за печење. Поспите сусамом. Пеците најмање 30 минута у рерни загрејаној на 200 до 220 степени.
Хлеб је печен када се буде одвајао од папира, извадите га из рерне, склоните папир и оставите да се охлади.
Сеците охлађен хлеб и служите. 👌
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)