ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе
Карфиол је нискокалорична намирница богата минералима, аминокиселинама и протеинима. Идеалан спој са хрскавим тестом које се топи у устима.
Састојци:
- 1 средња главица карфиола
- 3 јајета
- 3 дл јогурта
- 50 мл уља
- око 350 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- по укусу соли
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1 кашика свежег першуна
- 1 кашичица свеже мирођије
- 1/2 кашичице белог бибера
- 1 шаргарепа
- 150 г ћурећих прса
100 г качкаваља Припрема: Карфиол очистите, одвојите цветове, оперите и ставите у хладну воду да се кувају. Када вода прокључа, карфиол процедите, налијте новом, врућом водом, посолите и кувајте 10 минута од када вода поново прокључа.
Извадите га из воде и оставите да се мало прохлади. Укључите рерну на 220 степени С и док се рерна греје умутите јаја, посолите, додајте уље, јогурт, бибер, опран и исецкан першун и мирођију, изрендану шаргарепу и исецкана прса на коцкице. Све добро промешајте, па додајте просејано брашно помешано са прашком за пециво и содом бикароном. Тепсију пречника 30 цм премажите уљем и поспите брашном, или обложите папиром за печење, па изручите смесу. Преко поређајте цветове карфиола и благо их утиснуте у тесто. Пеците док не порумени (око 30 минута), а по потреби смањите температуру на 200 степени. Пред крај печења извадите питу и поспите комадићима или ренданим качкаваљем и оставите да се запече.
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)