ПОСНА И СЛАТКА, МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Пита са гризом и сувим шљивама
У данима поста много је комбинација рецепата који ће улепшати вашу трпезу. Један од њих је и рецепт за питу од гриза и сувих шљива.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 л воде
- 400 г шећера
- 300 г гриза
- 2 кесице ванилин шећера
- око 400 г сувих шљива
- 200 г ароније
Припрема:
У литар хладне воде додајте шећер, ванилин шећер и гриз, па постепено загревајте уз стално мешање док не прокува.
Оставите смесу да се прохлади.
Кору за питу премажите мешавином уља и воде.
На крај коре ставите охлађену смесу од гриза. По њој поређајте исецкане суве шљиве и свежу аронију. Можете да користите и вишње, по жељи.
Уролајте кору и ставите је у подмазан плех. На исти начин искористите сав материјал, па коре исеците на парчиће жељене величине.
Остатком уља и воде премажите коре по врху.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не порумени.
(Оna)

ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ОТВОРЕНО ДА УБИЈАЈУ НА УЛИЦИ Вучић: Земља нам је у великој опасности, банда влада улицама! Победићемо ово зло заједно
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се нацији из Палате Србија после четири дана узастопног блокадерског дивљања и напада на објекте, полицију и грађане. Поручио је да је питање дана када ће блокадери да отворено убијају на улици, јер им је само то преостало. Рекао је да ће се у наредним данима чинити да се држава повукла, а онда ће показати сву своју одлучност и искористити сва средства на располагању да се врати поредак и мир у земљу. Са народом и грађанима заједно, победићемо ово зло, поручио је Вучић.
17. 08. 2025. у 12:14 >> 12:44

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

РАЗВОД АНИ ТЕШКО ПАО: Једна фотографија је доказ колико ПАТИ
НЕКАДАШЊА тенисерка Ана Ивановић, ухваћена је на плажи у опуштеном издању, али оно што је свима запало за око јесте избор књиге коју је држала у рукама.
18. 08. 2025. у 07:20
Коментари (0)