ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали
АКО сте љубитељи палачинака, а хоћете да спремите и нешто здраво, овај рецепт је пун погодак.
А младог спанаћа има на сваком кораку.
Нема мекше и укусније пите, а припрема се очас посла.
Састојци:
- 8 палачинки
За надев:
- 300 г сира
- 2 кашике качкаваља
- 100 г спанаћа или блитве (може смрзнут 6 колутова)
- 1 јаје
- 1 кашика киселе павлаке
За прелив:
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
Испеците палачинке, а затим измрвите сир и додајте јаје, спанаћ, качкаваљ и павлаку и све то добро сједините. Нафилујте сваку палачинку са две кашике надева. Палачинке преклопите тако да добијете квадрат и ређајте их у науљен плех. Након тога, направите прелив, тако што ћете умутити јаје, у које ћете додати јогурт, млеко и мало уља. Све то добро сједините, затим додајте сир и промешајте.
Прелијте преко палачинки и пеците на 220 степени око 40 минута.
Пријатно! (stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)