ПРОВЕРЕНИ РЕЦЕПТ, ИДЕАЛНЕ ЗА УЖИНУ, ВЕЧЕРУ ИЛИ ПРИЛОГ: Домаће погачице од четири састојка, готове за 15 минута
ДАНАС вам доносимо рецепт за домаће погачице које се праве од само четири састојка, а могу да се једу са сланим или слатким намазима.

Foto: Shutterstock
Можда ћете желети да експериментишете, па им додајте сир или шунку, или чоколаду.
Састојци:
250 г брашна
1 прашак за пециво
60 г путера хладног, исеченог на коцкице величине грашка
6 кашика млека
Рецепт за домаће погачице:
Загрејте рерну на 230 степени. Обложите плех папиром за печење. У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и насецкани путер. Додајте млеко и мешајте док се не формира мекано тесто. Ако је тесто лепљиво, додајте још брашна, по 1 кашику. Ако је тесто суво, додајте још млека по 1 кашику.
Пребаците тесто на лагано побрашњену површину и месите 20 секунди, додајући брашно ако тесто постане лепљиво. Разваљајте на дебљину од 1 цм и исеците чашом у облике погачица. Неисечено тесто измесите и наставите са ваљањем и сечењем погачица. Поређајте у плех и пеците док не порумене, око 10 до 12 минута. Уживајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука
14. 06. 2024. у 11:00

БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
14. 06. 2024. у 09:00

ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)